Dagindeling

07:30 uur tot 09:00 uur 
De kinderen kunnen worden gebracht. Vanaf half acht zijn er twee leidsters aanwezig.

09:00 uur
Als alle kinderen aanwezig zijn, ruimen we gezamenlijk de zaal op. Daarna gaan de kinderen naar hun eigen groep.

09:15 uur
We eten fruit en drinken water. Hierna wordt een Bijbelverhaal voorgelezen aan de kinderen en zingen we nog een aantal liedjes. Als er een kind jarig is, dan wordt op dit moment ook de verjaardag gevierd.

10:15 uur
Nu is het tijd om te gaan spelen. Bijvoorbeeld met de treinbaan, autootjes, duplo of het poppenhuis.

10:45 uur
Bij droog weer gaan we buitenspelen. Als het regent dan zorgen wij voor een binnenactiviteit in de vorm van knutselen of een spel.

11:30 uur
Na het spelen is het tijd om handen te wassen, naar de wc te gaan. Daarna bidden we en gaan we een boterham eten en drinken we melk.

12:45 uur
Rond kwart voor één brengen we de kinderen, die nog moeten slapen, naar bed.

13:00 uur
De oudere kinderen die niet slapen mogen eerst even zelf spelen. Hierna doen ze een gerichte 3+ activiteit met een of twee leidsters. Ook worden op dit moment de schriftjes geschreven van de kleine kinderen. Dit is ook het moment dat de kleine kinderen die ‘s morgens al een slaapje hebben gedaan, extra aandacht krijgen van de leidsters.

15:00 uur
Kinderen worden uit bed gehaald. De kinderen kleden zich aan en worden hierbij geholpen. De haren worden netjes gekamd. De kinderen gaan aan tafel zitten en lezen een boekje totdat iedereen aangekleed is en aan tafel zit.

15:30 uur
We gaan weer met z’n allen aan tafel en eten groente met hoemoes en daarna nog een cracker of maiswafel en drinken water.

16:15 uur tot 18.00 uur
We lezen nog een verhaaltje voor. Bij droog weer gaan we buitenspelen of spelen in de zaal totdat de ouders de kinderen op komen halen.

18:00 uur
Om 18.00 uur sluit het kinderdagverblijf. We vinden het fijn als u uw kind voor 18:00 uur ophaalt. Mocht het later worden in verband met file of treinstoring, dan horen wij dit graag.

Kinderdagverblijf Benjamin; de gezelligste kinderopvang in het centrum van Gouda!