Sponsorkinderen

Sinds maart hebben wij via Stichting Red een Kind twee sponsorkindjes voor bij Benjamin. 
Sponsorkindjes houdt in dat je de kinderen maandelijks sponsort, zodat de kinderen bijvoorbeeld naar school kunnen, gezond kunnen eten en kansen krijgen voor de toekomst. 
Door middel van brieven heb je contact met de sponsorkinderen. 
Het lijkt ons mooi om de sponsorkinderen, samen met de ouders en kinderen, maandelijks te sponsoren, zodat we samen kunnen ‘sparen’ voor de sponsorkinderen. 
Hieronder ziet u de sponsorkinderen, met meer informatie over hen.
Via onderstaande QR-code kunt u, wekelijks, maandelijks of zo vaak als u wilt, mee betalen aan de sponsoring van de kinderen. 

Dit zijn onze sponsorkindjes:


Asher is 4 jaar oud en heeft een jonger broertje. Samen met hun ouders wonen ze in een klein huisje in het Nabarangpur-district in India. Asher eet graag mango en jackfruit en speelt graag met zijn vrienden. Wat hij later wil worden weet hij al: leraar! 

Asher’s vader is een evangelist en de enige kostwinner in het gezin. Het inkomen is erg laag en er is moeite om te voorzien in de basisbehoeften van het gezin. Goed onderwijs, voedzaam eten en hygiënische voorzieningen zijn voor Asher en het gezin daarom niet haalbaar. Ook heeft het dorp geen goede drinkwatervoorziening, riolering en sanitaire voorzieningen, waardoor kinderen in het dorp vaak ziek worden. 

Praise is een meisje van 3 jaar oud. Ze woont samen met haar ouders, twee broers en haar neef in het Mwalweni-district in Malawi. Ze is nog niet gestart met school. Ze zou naar de kleuterklas gaan, maar helaas heeft het district waar Praise woont nog geen centrum hiervoor. De kinderen in het gebied beginnen daarom aan het basisonderwijs zonder eerst naar de kleuterschool te gaan. 

De ouders van Praise zijn boer. Ze weten uit ervaring wat honger inhoudt, omdat het soms niet lukt om voldoende voedsel te verbouwen om het gezin te voeden. Scholing komt hierdoor op een tweede plaats: het is mogelijk dat Praise in de toekomst geen basisonderwijs kan volgen, doordat hier simpelweg geen geld voor is in het gezin.